pagespeedIn ultima perioada au aparut destul de multe discutii controversate, legate de relatia dintre procedurile de optimizare SEO si viteza de incarcare a unei pagini web.

Odata cu anuntul celor de la Google, cel mai renumit motor de cautare, ca va incepe sa puna accent si pe viteza de incarcare a paginilor, ca o modalitate de ranking, administratorii si proprietarii de site-uri, au venit cu o serie de argumente pro si contra, la modul ca, majoritatea celor care au crezut acest lucru, au inceput optimizarea site-urilor prin intermediul diverselor firme de profil. Pozitionari.ro pune la dispozitia dumneavoastra o serie modalitati de aplicare a procedurilor SEO, care se vor dovedi foarte utile pentru optimizarea site-ului dumneavoastra, fapt ce va fi reflectat in pozitionarea acestuia in prima pagina a rezultatelor afisate in baza unei cautari.

Pana in momentul in care cei de la Google au anuntat acest lucru, doar un mic procent ( 1% ) dintre cautari era afectat de page speed. In realitate, se pare ca sunt ceva mai mult de 150 de factori, care sunt luati in calcul in momentul in care se stabileste rankingul unui site.

Dupa cum se observa, anuntul Google nu a fost destul de bine inteles, si deci viteza de incarcare si SEO nu prea au nicio legatura. In cazul in care doriti un SEO eficient pentru site-ul dumneavoastra, cel mai important lucru pe care trebuie sa il faceti, este reprezentat de optimizarea continutului acestuia, iar pozitionari.ro reprezinta solutia perfecta pentru dumneavoastra.

In mod cert ati tras singuri concluzia, cu privire la controversele aparute din pricina relatiei dintre optimizarea SEO si page speed pe motoarele de cautare. Este destul de evident ca viteza de incarcare a unei pagini nu are cum sa fie un factor semnificativ pentru motoare, insa tineti cont de faptul ca aceasta vitala pentru multi dintre useri. Conform unor sudii, persoanele care acceseaza un anumit site, nu asteapta mai mult de 8 secunde pentru incarcarea unei pagini, iar in cazul in care pagina nu se deschide, acestia acceseaza alte site-uri care au cam acelasi continut.

S-au realizat destul de multe analize si sondaje, prin care s-a observat ca sunt destule cazuri in care doar cateva fractiuni de secunda, pierdute la incarcarea unei pagini web, pot afecta destul de mult traficul pe un anumit site, cu toate ca acest lucru se intampla pe un termen lung.

Asadar, ca o concluzie finala, chiar daca viteza de incarcare a paginilor nu are aproape nici un fel de legatura cu SEO, aceasta este foarte importanta pentru vizitatorii site-ului, si de aceea o crestere a page speed, prin diverse metode, se poate dovedi foarte utila pentru cresterea traficului pe un site, in special atunci cand acesta are ca domeniu de activitate vanzarile online.