Patru cai de a face eficient promovare website

A avea un site pentru afacerea ta nu inseamna automat ca pagina ta de internet se va bucura de vizibilitate. Este nevoie ca acel site sa fie promovat pe cat mai multe canale online astfel incat sa aiba vizitatori care nu ajung acolo din intamplare, ci care sunt direct interesati de continutul si specificul business-ului pe care il reprezinti.

Marketing Guru SRL va pune la dispozitie mai multe metode pentru a avea o vizibilitate cat mai buna a afacerii dumneavoastra prin intermediul internetului.

Poate cea mai cunoscuta metoda de a atrage vizitatori pe o pagina web este ca site-ul respectiv sa fie cat mai bine pozitionat in motoarele de cautare. In alte cuvinte, atunci cand un utilizator foloseste Google sau Yahoo, executa o cautare dupa cuvintele care descriu ce anume doreste sa gaseasca. In functie de cuvintele introduse de utilizator, denumite „cuvinte cheie”, motorul de cautare selecteaza din baza sa de date acele site-uri care corespund si le afiseaza.

Pentru ca un site sa fie cat mai bine pozitionat in aceasta ierarhie, este necesar ca el sa fie indexat dupa aceste cuvinte cheie pe care le contine. Acest proces este cunoscut sub numele de Search Engine Optimisation.

O alta cale prin care iti poti face cunoscut site-ul o reprezinta campaniile de direct mailing catre clientii actuali, precum si cei potentiali. Fie ca este vorba de un newsletter periodic sau o promotie pe care vrei s-o faci cunoscuta, campania de trimitere mail-uri este o metoda foarte folosita de promovare website.

Nu trebuie ignorata reclama online. Aceasta se poate face prin afisarea de bannere si link-uri sponsorizate pe site-uri cu mult trafic ori cu domeniu conex celui pe care doresti sa il promovezi. De asemenea, parteneriatele cu alte site-uri permit o expunere sporita pentru site-ul tau.

O forma de promovare website care are un impact tot mai mare in ultima perioada o reprezinta platformele de socializare.

O prezenta pe cat mai multe astfel de canale si conectarea acestor conturi intre ele va face ca o singura actualizare a unui singur cont sa fie distribuita si pe toate celelalte canale, beneficiind de o vizibilitate exponentiala.